Miksi yritysblogi kannattaa perustaa?

Miksi yritysblogi kannattaa perustaa?

Miksi yrityksellä kannattaa olla oma blogi? Mitä hyötyä siitä on? Ja millaisia artikkeleita yritysblogiin voi kirjoittaa? Eikö riitä, että yrityksellä on verkkosivut, somekanavat ja uutiskirje, pitääkö jotain blogiakin vielä päivittää? Kerron seuraavaksi vastaukset kaikkiin näihin mieltäsi kutkutteleviin kysymyksiin!

Mitä hyötyä yritysblogista on?

Yritysblogi auttaa yrityksen nettisivuja löytymään hakukoneista. Säännöllisesti päivittyvät verkkosivut sijoittuvat korkeammalle hakutuloksissa kuin kerran luodut ja sittemmin unohtuneet sivut. Yritysblogi tai vähintään Ajankohtaista-osio tarjoaa alustan, jolle tehdä säännöllisesti uutta sisältöä. Ei olisi yhtä mielekästä muuttaa jatkuvasti esimerkiksi firman esittelyä tai muuta osiota, jossa ei välttämättä tapahdu säännöllisesti muutoksia. Toki nettisivujen pysyviä osioitakin on hyvä välillä päivittää, mikäli esimerkiksi tuotteissa tai palveluissa tapahtuu muutoksia.

Yritysblogi auttaa siis hakukoneoptimoinnin kannalta, mutta se on myös mainio kanava sosiaalisen median postauksia tai uutiskirjeitä pidempien tekstien julkaisuun. Yritysblogissa voi antaa vastauksia (potentiaalisten) asiakkaiden yleisimpiin kysymyksiin ja auttaa heitä siten. Yritysblogi tarjoaa väylän esitellä yrityksen tietoja ja taitoja, ja näin vahvistaa mielikuvaa yrityksestä alansa asiantuntijana. Blogi lisää myös luottamusta yritystä kohtaan, mikä helpottaa mahdollisen ostopäätöksen syntymistä.

Lisäksi yritysblogi ohjaa liikennettä verkkosivuille. Omille verkkosivuilleni tulee säännöllisesti eniten kävijöitä tästä blogiartikkelista, jossa käsittelen sosiaalisen median ajastamista.

Millaisia artikkeleita yritysblogiin kannattaa tehdä?

Blogi on luonteeltaan juuri sellainen kuin haluat sen olevan. Itse suosin eniten asiapostauksia, joissa esittelen jonkin aiheen, josta on apua sisällöntuotantoon ja markkinointiin liittyvissä ongelmissa tai pohdiskeluissa. Tässä artikkelissa esimerkiksi kerron, mikä uutiskirje on ja miksi yrityksellä kannattaa sellainen olla.

Blogi voi kuitenkin olla tyyliltään myös humoristinen, esimerkiksi omaan alaan liittyviä, kaikkien tunnistamia vitsejä sisältävä hersyvä pakinakokoelma. Vainviestintajutut-tili Instagramissa tavoittaa tämän tyylin mielestäni erinomaisesti, somemuodossa tosin. Kaiken ytimessä on yrityksesi oma äänensävy (tone of voice): jos suosit huumoria muissakin kanavissasi, ei blogiartikkeleidenkaan tarvitse olla tiukan asiallisia. Toisaalta oikein tehtynä sekin toimii, että yksi kanava on humoristisempi ja toinen asiallisempi kuin toinen. Verohallinnon somekanavat ovat oiva esimerkki tästä.

Tässä muutamia ideoita yritysblogiin:

  • Yrityksen työntekijöiden esittely (tästä voi tehdä postaussarjan, jossa esitellään yksi työntekijä / artikkeli)
  • Uutuustuotteen tai -palvelun esittely
  • Asiakascase
  • Alaan liittyvä ongelma ja ratkaisu siihen (jos tuotteesi tai palvelusi voi ratkaista ongelman, esittele myös se)
  • Tutki alaasi liittyviä hakusanoja esimerkiksi Googlen avainsanatyökalusta: saatat löytää uuden aiheen sieltä (ja jos aihetta jo haetaan, se kiinnostaa yleisöä)

Mikäli yritysblogin päivittäminen tuntuu pakkopullalta, ei sitä tietenkään kannata väkisin päivittää. Jos asiakashankinta sujuu muissa kanavissa paremmin, ei blogia kannata perustaa vain sen takia, kun naapuriyritykselläkin sellainen on. Siksi kannattaakin pohtia, mitkä ovat ne omalle yritykselle parhaiten sopivat ja toimivat kanavat. Ja aina on mahdollista myös ulkoistaa blogin päivittäminen alan ammattilaiselle. Jos haluat tarjouksen blogisisällöntuotannosta, ota rohkeasti yhteyttä! Autan sinua mielelläni.